No  Cookies

logo
Etusivu Tilintarkastus Sähköinen tilintarkastus Asuntoyhtiöt Ajankohtaista Artikkeleita  Inpact
Yhteydet 
Inpact logo
Turku
TILINTARKASTUSKERTOMUKSET
uudistuvat tänä vuonna.
Tilintarkastuskertomukset pitenevät  ja tänä vuonna tulemme näkemään aikaisemmasta poiketen erilaisia vakiomuotoisia kertomuksia.
Joissakin kertomuksissa lausunto ja allekirjoitukset on saatu  mahtumaan samalle sivulle ja tarkempi selostus tilintarkastajan velvollisuuksista ja raportoinnista on kertomuksen liitteenä.
Toisissa kertomuksissa voi olla kolme sivua ja lausunto sekä alussa että kertomuksen loppuosassa.
Näistä mm Suomen Tilintarkastajat ry:n kertomusmalleista käy keskustelu vilkkaana. Ohjausta ei ole annettu valvojankaan taholta.

TILINTARKASTUSVELVOLLISUUDEN RAJAT
Taas yritetään nostaa tilintarkastuksen rajoja niin muualla Euroopassa kuin Suomessakin. Taustalla kannattaa muistaa EU komissoin varoitukset neljän suuren monikansallisen yhtiön pyrkimyksistä keskittää markkinat itselleen (2010 Vihreä kirja, 5 markkinoiden keskittyminen) Jos rajoja nyt nostetaan ei kohta ole enää pieniä tilintarkastustoimistoja. Kun sitten vaikka harmaan talouden torjumiseksi  halutaan rajat takaisin alas, ei yrittäjä voi saada tilintarkastuspalveluita toiselta yrittäjältä. Ainoastaan monikansallisen yhtiön työntekijöiltä ja vain niiden ehdoillaan.
KATSO TUOREIMMAT


Twitter


Sivusto © Audit Control Oy 2017, valokuvat , © Aleksander Gävert, Jaakko Gävert 2017